Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, üniversitelere bu yıl ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerinin GSB yurt başvurularını yapabileceklerini belirtti.

Eşine Vermek İstediği Böbrek Başkasına Takıldı Eşine Vermek İstediği Böbrek Başkasına Takıldı

Başvurular, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu süreçte öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumları hakkında bilgi vermeleri gerekecek. Başvurular, 12 farklı kamu kurumu ve kuruluşuyla koordineli olarak değerlendirilecek.

Başvuru Değerlendirme Süreci

Başvuru sürecinin ardından, öğrencilerin beyanları, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelenecek. Yerleştirme sürecinde, öğrencilerin ailelerinin gelir durumu, sosyal koşulları ve başarı kriterleri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak.

Başvuru için TIKLAYINIZ

Editör: Şule Coşkun