Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi sınavları, 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavların ardından kısa bir süre içinde 2024 KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları yayımlandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı" denildi.

YDS/2 Başvuru Kılavuzu Erişime Açıldı YDS/2 Başvuru Kılavuzu Erişime Açıldı

2024 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavlarının 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) 20 Temmuz'da tamamlanmıştı. Alan Bilgisi sınavının 3. oturumundan sonra, ÖSYM KPSS Alan Bilgisi sınavı soruları ve cevapları görüntüleme ekranı erişime açıldı. Adaylar, sınav sorularının tamamına 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile 10 gün süreyle ulaşabilecekler.

Yayımlanan duyuruda, "20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı'nın Alan Bilgisi oturumlarına ait (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları'nın %10'u erişime açılmıştır" denildi.

Sınav sorularının tamamına, 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile 10 gün süreyle ulaşılabileceği belirtildi. Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci 31 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59'da sona erecek. Soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğu ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu, bu nedenle izinsiz çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı ifade edildi.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, KPSS Alan Bilgisi, KPSS ÖABT sınavların sonuçları 23 Ağustos'ta ilan edilecek.

Editör: Derya Sönmezler