Nüfus Politikaları Kurulu Toplantısı’nda doğum izni konusu yeniden gündeme taşındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı bir nüfus yapısını koruma amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirdiklerini açıkladı.
Mevcut düzenlemelere göre, doğum izni süresi 16 hafta olarak uygulanıyor ve ikiz ya da daha fazla doğumlarda 18 haftaya çıkarılıyor. Yılmaz’ın açıklamalarıyla birlikte, doğum izni süresinin artırılıp artırılmayacağı konusu merak edilmeye başlandı.
DOĞUM İZNİ (ANNELİK İZNİ) 2025 ARTACAK MI, KAÇ GÜN OLACAK?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Nüfus Politikaları Kurulu Toplantısı’nın açılışında konuştu. Yılmaz konuşmasında doğum izinlerine de değinerek şu açıklamada bulundu:
“Doğum izinlerinin artırılması, doğum yardımları, esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok başlığı bu kurulumuzda ele alacağız.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın toplantıdaki diğer açıklamaları da şu şekilde:
“Kurulumuz, sağlıklı bir nüfus yapısı için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirecek. Doğurganlık oranlarını ve nüfus yenileme seviyesini sürdürülebilir kılmak için eylem planlarımızı ve yol haritamızı oluşturacağız.
Aile kurmayı teşvik etmek amacıyla genç çiftlere maddi destekler, evlilik danışmanlığı ve ilk evini alanları önceliklendiren sosyal konut programlarını hayata geçireceğiz.
“Çalışan ebeveynlere destek olmak için ücretsiz veya düşük maliyetli kreş ve çocuk bakım hizmetlerini yaygınlaştıracağız.”
“Doğum izinlerinden, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine, doğum yardımlarından, esnek ve uzaktan çalışmaya varıncaya kadar birçok başlığı bu kurulumuzda değerlendireceğiz”