İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından, sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek.
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:
SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ GİRİŞ SINAVI İLANI
Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; anılan Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince 2024 KPSSP3 sınav sonuç belgesi puanının yüzde yetmiş ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak alınacak personel sayısının on (10) katı aday arasından seçilecektir.(KPSS puanı olmayan veya belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 ve yabancı dil sınav puanı olmayan veya belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.)
A) GENEL ŞARTLAR
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olması.
Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarından mezun olmak.
(b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. (Maliye Bakanlığının vizesi doğrultusunda sadece 2 katına kadar olan pozisyonlara başvuru yapabileceklerdir.)
ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda, son başvuru tarihi itibari ile ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" te belirtilen özlük hakları ve diğer hususları kabul etmek.
B-ÖZEL ŞARTLAR
YAZILIM UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar)
Java, Java2EE teknolojileri konusunda en az 3 yıl uygulama geliştirme tecrübesi sahibi olmak
Oracle veritabanı üzerinde PL/SQL dilini kullanarak en az 3 yıl uygulama geliştirme tecrübesi sahibi olmak
Oracle ADF (Application Development Framework) teknolojisi ile uygulama geliştirme tecrübesi sahibi olmak
XML, XSL, XSL Transform konularında deneyim sahibi olmak
Nesneye Dayalı Modelleme ve Tasarım, Gereksinim Analizleri, Kullanım Senaryoları, Tasarım Kalıpları, UML (Unified Modeling Language), BPM (Business Process Management), BPMN (Business Process Management Notation) ve BPEL (Business Process Exection Language) konularında deneyimli olmak
Oracle Business Process Management Suite 11g kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak
Oracle SOA Suite 11g kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak (tercihen sertifika sahibi olmak)
Oracle WebCenter Content 11g kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak (tercihen sertifika sahibi olmak)
Camunda Business Process Management kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak
Camunda Decision Management kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak
Node.js kullanımı konusunda deneyim sahibi olmak
Proje Yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak (tercihen sertifika sahibi olmak)
Iş Analizi Yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak (tercihen sertifika sahibi olmak)
Bitbucket konusunda tecrübe sahibi olmak
Agile süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak
Üniversite Elektronik Belge Yönetimi projelerinde tecrübe sahibi olmak
Elektronik imza entegrasyonu hakkında tecrübe sahibi olmak
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) entegrasyonu konusunda tecrübe sahibi olmak
Mobil imza konusunda bilgi sahibi olmak
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak ya da askerlik görevinden muaf olmak tercih sebebidir.
TEM UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar)
Linux/Unix işletim sistemi ve Linux/Unix işletim sistemi üzerinden verilen servislerin kurulum, yapılandırma, bakım ve problem çözme konusunda en az 3 yıl tecrübeli olmak.
Linux Işletim Sistemleri, Linux sistemler ile çalışan web servisleri (Nginx, Apache, Oracle Weblogic) ile ileri seviye bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
Büyük ölçekli sistem altyapısı yönetimi yapan (en az 50.000 kullanıcı hesabı) kurumlarda çalışmış olmak.
Linux sistemler ile çalışan veritabanları (MySql, MariaDB, Postgresql, Oracle DB) ile ileri seviye bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
DNS servisleri (Unbound, Core DNS) ile ileri seviye bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
LDAP, e-posta servisleri (sendmail, postfix) kurulum, konfigürasyon, güncelleme ve sorun çözümlemesi hakkında ileri seviye bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
Sanallaştırma sistemleri (Vmware, KVM), veri yedekliliği ve dosya sistemleri konularında kurulum, konfigürasyon, güncelleme ve sorun çözümlemesi hakkında ileri seviye bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
Merkezi veri depolama cihazları yönetimi ve yapılandırmaları konusunda tecrübe sahibi olmak.
Container sistemlerinde (Docker, Podman, Kubernetes) tecrübe sahibi olmak.
Dosya sistemleri ve veri depolama konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
Loglama sistemlerinde (Rsyslog, Elasticsearch, Logstash) deneyim sahibi olmak.
Sunucu üzerinden yönetilen güvenlik duvarları (nftables, iptables) ve sunucu erişimi yapılandırılması(sshd, pamd, tcpwrapper) konularında bilgi sahibi olmak.
CI-CD(Git, Jenkins) süreçleri ile ilgili tecrübe sahibi olmak.
Scripting, otomasyon konularında (bash, python, C, C#) bilgi sahibi olmak.
Red Hat System Administration II düzeyinde veya dengi sertifikaya sahip olmak.
OpenStack yönetimi ile ilgili en az bir eğitim almış olmak.
Ansible yönetimi konusunda en az bir eğitim almış olmak.
Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da muaf olmak tercih sebebidir.
İSTENİLEN BELGELER BAŞVURU ŞEKLİ YERİ TARİHİ İSTENİLEN BELGELER
Başvuru Şekli, Tarihi ve Yeri:
Başvurular, elektronik ortamda e-Devlet üzerinden 12.11.2024-26.11.2024 tarihleri aralığında İstanbul Teknik Üniversitesi- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.
Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.
Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. Adaylar sadece tek bir ünvan için ilan numarası belirterek başvuru yapacaklardır.
Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
Başvuru için İstenilen Belgeler:
Fotoğraflı Özgeçmiş Formu. (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
Diploma veya mezuniyet belgesi veya YÖK onaylı denklik belgesi. (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge. d) Son bir ay içerisinde alınmış Adli Sicil Belgesi.
“Başvurular İçin Adaylarda Aranacak Genel Nitelikler” başlığının (c) ve (c) maddesinde belirtilen mesleki tecrübeyi gösterir belge (Mesleki tecrübe sürelerinde, lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır.) (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
Özel sektörde çalışanlar için Barkodlu SGK hizmet dökümü,
Kamu kurumlarında çalışanlar için çalıştıkları kurumdan alınacak hizmet belgesi,
Barkodlu hizmet dökümünde meslek kodu uygun olmayan yada belirtilmeyenler için daha önce çalıştıkları kurumdan ilgili alanlarda çalıştıklarına dair alacakları çalışma belgesi.
“Başvurular İçin Adaylarda Aranacak Genel Nitelikler” başlığının (e) maddesinde belirtilen,en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge. (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
Her bir pozisyon için Özel Şartlarda istenilen sınavla alınmış sertifikalar ile tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler, (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
İngilizce yabancı dil puanını gösteren belge, Yabancı dil puanı olmayan adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. (Yabancı dil belgesi olarak ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden belge ibraz etmek.) (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
KPSS Sonuç Belgesi (Varsa) KPSS puanını gösteren belgenin fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı.
BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, geçerli KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSSP3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSSP3 puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile geçerli yabancı dil puanının yüzde otuzunun (yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre, yüksek puanlıdan başlanarak, duyurulan boş pozisyonların her birisinden 10 (on) katına kadar aday sınav için çağırılacaktır. Bu sıralamaya göre her bir pozisyon için son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.
Sınava girecek adayların listesi, sınav yeri, sınav tarihi ve smav yerinin açık adresi www.pdb.itu.edu.tr sitesinden ilan edilecektir.
Adaylar başvuru ve sınav bilgilerine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir.
SINAV KONULARI VE SINAV ŞEKLİ
1-Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı olarak yapılacaktır.
2-Yazılı sınav sonucunda her pozisyon için ayrı ayrı puan sıralaması yapılacaktır. Sınavdan 70 (yetmiş) puan ve üzeri alan adaylar sözlü sınava çağırılacaktır.
3-Sınav konuları pozisyonlara uygun olarak yukarıdaki genel ve özel şartlarda belirtilen tüm konulardır.
SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle 100 tam puan üzerinden 70 puan ve üstü alanlar başarılı kabul edileceğinden en yüksek puandan başlamak kaydıyla başarı puanı sırasına göre atama yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla iş tecrübesi, daha fazla programlama dili bildiğini belgeleme, yüksek lisans mezunu olunması, İngilizce dil puanı yüksek olması dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Yazılı ve sözlü sınav sonuçları www.pdb.itu.edu.tr sitesinde ilan edilecektir. Adaylar başvuru sonuçlarını Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden de görüntüleyebilecektir.
SINAV SONUÇLARININ İLANI, İŞE BAŞLAMA ve DİĞER HUSUSLAR
Başarı sırasına göre belirlenecek asıl ve yedek olarak kazanan adayların listesi www.pdb.itu.edu.tr adresinde ilân edilecektir. Asıl ve yedek olarak kazanan adayların listesi Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden de görüntülenebilecektir.
Listede adı bulunan asil adaylara en geç beş iş günü içinde postalanmak suretiyle yapılacak bildirimde, tebligatın yapıldığı tarihten itibaren en geç on iş günü içerisinde sözleşme imzalamak, sözleşmede belirtilecek tarihte işe başlamak ve varsa istenecek belgeleri teslim etmek üzere müracaat etmeleri istenir.
Sınavı kazanan her bir adayın güvenlik soruşturması yapılacaktır.
Kendilerine tebligat yapıldığı halde kamu kurum ve kuruluşlarına tebligat tarihinden itibaren on iş günü içerisinde müracaat etmeyen, sözleşme imzaladığı halde sözleşmede belirtilen sürede işe başlamayan veya bu sürenin dolduğu gün itibarıyla on beş günü geçmeyen ve belgeyle ispat edilebilen kabul edilebilir mazeretini bildirmeyen adaylar, hakkından feragat etmiş sayılır.
Asıl adaylardan hakkından feragat etmiş sayılanların yerine ilan edilen yedek adaylardan işe başlama işlemleri hakkında da yukarıda belirtilen esaslar uygulanır.
İlan edilen pozisyonlara atanmaya hak kazanan adaylardan gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunduğu tespit edilenler ile istenilen şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanların sözleşmeleri yapılmış ise derhal fesih edilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında hukuki işlem yapılacaktır.
VII. ÜCRET
Sözleşmeli Bilişim Personeline, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6 ncı maddesi hükmü uyarınca sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında (ek ödeme, fon, fazla mesai v.s.) başkaca bir ödeme yapılamaz.
Aylık brüt sözleşme ücret tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilenler için 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 3 üncü maddesinde tespit edilen sözleşme ücreti tavanı tutarının Özel Şartlar başlığı altında her bir pozisyon için belirtilen katların çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Üniversite, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.