2025 maaş tahminleri: Memur, emekli ve asgari ücret için 3 farklı senaryo! Yapay zekaya da soruldu 2025 maaş tahminleri: Memur, emekli ve asgari ücret için 3 farklı senaryo! Yapay zekaya da soruldu

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla, 'zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçundan ise 3,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuksuz yargılandı.

Mahkeme heyeti Demir'in 'FETÖ üyeliği' suçundan beraatına karar verirken, 'zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçundan takdiri indirim ile 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İSTİNAF BAŞVURUSU
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında verilen 'FETÖ üyeliği' suçundan beraat kararına itiraz etti. İstinaf dilekçesinde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kanuna aykırı olduğu iddia edilerek, Demir'in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğuna dair çeşitli deliller ve şüphelere dayanan bilgiler sıralandı. Bu deliller arasında ihbar tutanakları, kolluk araştırma tutanakları, örgütle irtibata ilişkin tespitler, bilirkişi raporları, ÖSYM Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığı'nda görev yapan tanıkların ifadeleri, FETÖ/PDY'nin ÖSYM'deki yapılanmasına dair müştekilerin dilekçelerindeki kuvvetli şüpheler ve deliller öne çıkarıldı.

'BERAAT KARARI KANUNA AYKIRI'

Dilekçede ayrıca Demir'in, FETÖ/PDY terör örgütünün tepe yönetimine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın şüphelilerinden olan Ali Bayram ile 2006-2014 yılları arasında 90 kez, Cemil Koca ile 2008 yılında 3 kez, Suat Yıldırım ile 2012-2013 yılları arasında 2 kez, Süleyman Tiftik ile 2006 yılında 1 kez, Şerif Ali Tekalan ile 2010-2013 yılları arasında 25 kez, toplamda 121 görüşme kaydı olduğu belirtildi. Dilekçede, "Sanığın müspet suçtan cezalandırılmasına karar verilmesi gerekirken verilen beraat kararı kanuna aykırı" denilerek, kararın bozulması talep edildi.

Editör: Derya Sönmezler