Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, toplu sözleşme kapsamında üzerine verilen görevi yerine getirerek üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği hakkının gerçekleşmesini temin etmek amacıyla hazırladığı çalışmayı Cumhurbaşkanlığına arz etti.
Devlet üniversiteleri, farklı devlet yükseköğretim kurumlarına geçme isteği olan memurların taleplerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının hazırladığı sistem üzerinden alınması suretiyle ilk adım atılmıştı.
Bu kapsamda, 2024-2025 yıllarını kapsayan Yedinci Dönem Toplu Sözleşme hükümleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği hakkı için toplanan taleplere göre hazırlanan mevzuat çalışması ve veriler; memur kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapılabilecek yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususları belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanına ait olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığına arz edilmiştir.
Üniversite İdari Personel Sendikası tarafından yapılan açıklama:
Üniversite İdari Personelinin İlk ve Tek Temsilcisi olan sendikamız, Tayin Nakil Hakkımız, Yükseköğretim Tazminatı ve Geliştirme Ödeneğinden Üniversite İdari Personelinin de yararlanması için büyük bir mücadele sürdürmektedir. YÖK önünde Üniversite Çalışanlarının sesini duyuran tek sendikayız sadece bu yıl 3'ü büyük katılımlı eylem olmak üzere 13 gün YÖK önünde haklarımızı aradık. YÖK Yetkilileriyle 8 görüşme gerçekleştirdik ve Yürütme Kurulu üyeleri ve YÖK Genel Sekreterine İlk Ağızdan sorunu ve çözümleri sunduk. 3 İmza kampanyası ile 40.000 İmza gönderdik. 56 Kere Twitter da tag belirleyip Etkinlik yaptık. YÖK'e 26 adet yazı, Çalışma Bakanlığına 14 adet yazı, Cumhurbaşkanlığına 10 adet yazı gönderdik. Meclise bu konularla ilgili 16 ziyaret, 4 kanun teklifi verdirdik. Onlarca siyasetçinin Sorunumuzu dile getirmesini sağladık. Elimizi değil, Gövdemizi ortaya koyduk.
YÖK'ün ilk adımı atılmasını sağladık. Üniversite Çalışanlarından toplanan taleplerle yapılan ilgili çalışma Cumhurbaşkanlığına gönderilmiştir. Şimdi herkesi kapsayacak şekilde Yer Değişikliği Değil, Tayin Sistemi şeklinde bu çalışmanın yasalaşması ve kamuoyuna, üniversite çalışanlarına gerçek bir müjde, bayram olması için mücadele edeceğiz.
Bugün ÜNİPERSEN olarak Üniversite İdari Personelinin Sorunlarının konuşulduğu ve sorunların çözümü için adım atıldığı sürece getirdik. Artık kamuoyunda Üniversite İdari Personeli diye bir çalışan grubu olduğu ve sorunları ve hakları için mücadele ettiğini ve yanlarında dağ gibi Sendikaları olduğunu göstermeye devam ediyoruz.
2015 yılında söz verdik. Tek gündemimiz tek amacımız Üniversite İdari Personeli olacak dedik ve çizgimizden ayrılmadık. 120.000 Üniversite İdari Personeli yanınızdayız destekçiniziz, dualarımız sizinle dedi. İşte bizim gücümüz, umudumuz, hırsımız, azmimiz buradan geliyor o yüzden mücadelemiz sarsılmaz, bitmez. Önümüze engeller koymak bu mücadeleyi bitirmek, Üniversite Çalışanlarını sahipsiz bırakmak üzere kurgulanan tüm oyunları bozduk. Şimdi çok daha güçlü şekilde mücadele azmimizle sorunları çözmek için alanlardayız. O yüzden daha güçlü mücadele etmeliyiz. . Sesimizi daha güçlü duyurabilmek için sizlere daha fazla ihtiyacımız var.
İnşallah Üniversite İdari Personelinin Bayramını hep birlikte kutlayacağız. Sonrasında mali haklar noktasında Yükseköğretim Tazminatı, Geliştirme Ödeneği ve Döner Sermaye paylarının üniversite idari personelinin de almasını sağlayarak diğer sorunlarımızı bir bir çözeceğiz.
Haklarımızı savunmayan Siyasi öğretmen Sendikalarına bir de daha fazla aidat ödediğinizin farkında mısınız? Bu sendikaların sizden daha çok mu paraya ihtiyacı var. ÜNİPERSEN olarak Sendika kasalarını değil Üyelerimizin bütçelerine katkı sunuyoruz. Her ay 642 TL Toplu sözleşme ikramiyesi ödenmeye devam ederken diğer sendikalardan daha az aidat kesiyoruz. Sizde hemen üyelik formunuzu doldurarak ailemize katılın mücadelemizi güçlendirin.