Büro Memur-Sen, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine karşı tepkisini göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Memur-Sen Başkanı Yalçın: Okullardaki Personel Sorununa Acil Çözüm Gerekiyor! Memur-Sen Başkanı Yalçın: Okullardaki Personel Sorununa Acil Çözüm Gerekiyor!

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek; “Bu enflasyon kime göre, neye göre düşüş sürecine girdi? Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş” dedi.

Büro Memur-Sen, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen problemleri, kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, acil çözüm bekleyen konulara ilişkin çözüm çağrısında bulunmuştu. Adım atılmaması durumunda ise 4 adımlı eylemleri gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya gelerek bir basın açıklamasında bulunan Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sorunların çözümü için çağrıda bulundu.

"Temmuz ayına geldik, çarşı pazardaki fiyatlar halen cep yakıyor"

Yazgan, enflasyon rakamlarına göre memur maaşlarında yapılacak artışların belirlendiğini, ancak TÜİK tarafından açıklanan rakamların çarşı ve pazar ile alakasının olmadığını vurgulayarak; “Temmuz ayına geldik, çarşı pazardaki fiyatlar halen cep yakıyor. Kiralar aldı başını gidiyor. Elektriğe, akaryakıta gelen zamlar ortada. Bu enflasyon kime göre, neye göre düşüş sürecine girdi? İktidarın hesaplarına göre, Haziran’dan itibaren dezenflasyon süreci başlayacaktı. Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş. Biz öncelikle TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, bu rakamlara göre yapılacak maaş zamlarının gerçek enflasyonla mücadelede derde derman olmayacağını açıkça ilan ediyoruz. Yapılması gereken, piyasa gerçekleriyle bağdaşan, mutfaklardaki yangını söndürmese de daha gerçekçi bir zam yapılmasıdır” dedi.

“insanların yaşadığı mağduriyeti görmezden gelmek mümkün değildir”

Genel Başkan Yazgan, geçtiğimiz hafta eylem planlarını kamuoyuyla paylaştıklarını, sürecin ikinci aşamasına geçtiklerini ifade ederek; “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda servis hizmeti 1 Temmuz itibarıyla sona ermiştir. 286 servis aracıyla, 5 bin 600 SGK çalışanına verilen servisin sona ermesiyle, SGK çalışanları işyerlerine toplu taşıma ya da kendi araçlarıyla gelip gitmeye başlamıştır. Bu sadece başlangıçtır. İhalesi biten bütün kurumlarda ihaleler yenilenmeyecek, SGK gibi mağduriyetlere yeni kurumlar eklenecektir. Hizmet kolumuzda, Ankara’da bizim hesaplarımıza göre yaklaşık 27 bine yakın kamu görevlisi servis hizmetinden faydalanmakta ve bunların yaklaşık bin 500’ü engelli kamu görevlisidir. Servis hizmeti bir toplu sözleşme kazanımıdır. Kanunla verilmiş bir güvencedir. Bu güvenceye göre evini kiralayan, hayatını buna göre düzenleyen insanların yaşadığı mağduriyeti görmezden gelmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Editör: Şule Coşkun