Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Simut A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bölük, işbirliği protokolünü imzaladılar. Protokol imza törenine, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, DİJİMER Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz, akademik ve idari personel ile firma çalışanları da katıldılar.

NİTELİKLİ PROJE İHTİYACI
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, işbirliği protokolünün imzalanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 
Araştırma üniversiteleri arasında tatlı ama bir o kadar da rekabetçi bir yarışın içinde olduklarını belirten Yılmaz,"Geçmişte, devlet üniversiteleri kendi hedeflerine odaklanarak çalışıyordu. Ancak bugün, belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi var ve bu üniversiteler, nitelikli projelere imza atmak gibi belirli ana hedefler doğrultusunda çalışmak zorundalar. Bursa Uludağ Üniversitesi de bu ligde yer alıyor. Bu ligde ciddi bir rekabet ve zorlu bir yarış var, ama bu yarışın iyi bir rekabet olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerin, akademisyenlerin ve bilimin ülkemiz adına daha ileri seviyelere taşınmasına katkı sağlayacak bir yarıştan bahsediyoruz. İşte bu hedefler doğrultusunda üniversite olarak yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bir yandan eğitim-öğretim faaliyetlerimizi en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz, öte yandan ise üst sıralara çıkabilmek için nitelikli projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün imzaladığımız proje, bu hedefler doğrultusunda atılan önemli adımlardan biri olacak. Emekleri geçen herkesi tebrik ediyorum. İşbirliğimizin hayırlı olmasını ve yeni işbirliklerine vesile olmasını diliyorum" dedi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Karaboğa, 20 Üniversitede 71 Yeni Yapay Zeka Programı Açılacağını Duyurdu YÖK Üyesi Prof. Dr. Karaboğa, 20 Üniversitede 71 Yeni Yapay Zeka Programı Açılacağını Duyurdu

"İŞBİRLİKLERİNE AÇIĞIZ"
Simut A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bölük, şirketlerinin 2001 yılında kurulduğunu ve serve motorları alanında uzmanlaşarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bölük, dinamik bir ekiple birlikte onarım ve bakım hizmetlerini sunduklarını ifade ederek, "2 bin metrekarelik kapalı alanda, 39 personel ile Türkiye genelindeki 3 bin 500 müşterimize hizmet veriyoruz. Savunma, havacılık, otomotiv, uzay, tekstil gibi birçok sektörden müşterilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca Tuzla'da bir şube açtık ve farklı yerlerde yeni şubeler açma planları yapıyoruz. İmalat konusunda yatırımlarımız devam etmektedir. Bu bağlamda, üniversite ile işbirliklerimizi geliştirme hedefindeyiz. Ortak projeler üretmek en önemli hedeflerimizden biri. Açılacak olan atölye, bu güzel başlangıçların vesilesi olsun" şeklinde açıklamalarda bulundu.


HER YIL 20 ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLECEK
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, sektörlere nitelikli teknik personel yetiştirilmesi amacıyla bugüne kadar birçok işbirliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. Serve motorların bakımı için eğitim almış personel ihtiyacının karşılanması için Simut A.Ş. ile ortak bir çalışma başlatacaklarını belirten Prof. Dr. Karahan, "Özel bir eğitim programı hazırlayacağız. Daha önce de benzer iş modelleri üzerinde çalışmalar yürüttük. Protokol kapsamında bir serve motor atölyesi kurmayı planlıyoruz. Eğitim programımızı seçmeli ders olarak programımıza dahil edeceğiz ve yıllık olarak yaklaşık 20 öğrenciyi bu alanda yetiştireceğiz. Ayrıca, hizmet içi eğitimler de aynı atölyelerde gerçekleştirilecek. Bu atölyeyi önümüzdeki güz döneminde faaliyete geçireceğiz ve serve motorlar konusunda uzman personel yetiştirmeye başlayacağız" şeklinde konuştu.


 

Editör: Derya Sönmezler