Kadrolu öğretmenler, 10 yıllık bekleyişin ardından yasal düzenlemelerle atanma istiyor. Kadrolu öğretmenler, 10 yıllık bekleyişin ardından yasal düzenlemelerle atanma istiyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, ofis tarafından beş yıldır başarıyla yürütülen yetenek yönetimi bakış açısını temel alan program, stratejik insan kaynakları planlaması, dijital insan kaynakları araçları ve ikiz dönüşüm gibi modern kavramlar üzerinden uygulamalı projelerde yer alma fırsatı sunacak.

Türkiye ve Türk devletleri başta olmak üzere küresel iş dünyasında etkin olacak, akademide ve projelerde çalışacak geleceğin insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlayan program, Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri, Balkanlar ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere tüm ülkelere başvuru imkanı tanıyacak.


Kimler başvurabilecek?
Tezli ve tezsiz olarak yürütülecek program, insan kaynakları alanında kariyer yapmak isteyen tüm lisans mezunlarını hedefliyor.

Uluslararası öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumu tarafından denkliği tanınan üniversitelerden lisans diplomasına sahip olmaları, B1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi'ne ve en az 2,5 mezuniyet not ortalamasına sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, ALES sayısal puanının en az 65 veya GRE sınavının sayısal puanının en az 652 (yeni sistemde en az 152) olması şartı bulunuyor.

Dil belgesine sahip olmayan uluslararası adaylara Türkçe hazırlık sınıflarında eğitim imkanı sunulacak.

Program kapsamında uluslararası öğrencilere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından burs desteği de sağlanacak.

Başvurular 28 Haziran saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Detaylı bilgi almak isteyenler İTÜ'nün "itu.edu.tr" ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin "cbiko.gov.tr" internet sayfaları ile sosyal medya hesaplarından süreci takip edebilirler.


 

Editör: Derya Sönmezler