Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, 31 Mayıs 2024 tarihinde, Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulduğunu ifade ederek; "Sunulan teklifin 26. Maddesinde sadece Hava Trafik Kontrolörlerinin ücret gruplarında değişiklik yapılması teklif edilirken, diğer tüm Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları yok sayılmıştır" dedi.

Genel Başkan Kahveci, TBMM'ye sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kahveci değerlendirmesinde DHMİ çalışanlarının haklarının gözetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Kanun teklifi gözden geçirilmeli"

Kahveci, DHMİ'de yalnızca belirli bir unvanı kapsayan, diğer çalışanları ise yok sayan söz konusu teklifi kabul etmenin mümkün olmadığını dile getirerek; "Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilen ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU TBMM gündemine getirilen bu kanun teklifini mutlaka gözden geçirmeli ve yanlıştan yol yakınken dönmelidir" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Kahveci; "Son dönemlerde artış gösteren, sadece belirli meslekler özelinde kurulan, temeli olmayan, kuruluş ilkesi ve felsefesi bulunmayan yapıların kullandıkları tehditkar dile prim verilmemelidir. DHMİ'nin dinamikleriyle oynanmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kahveci konuşmasının devamında şunları kaydetti;

Anadolu Sağlık Sen Başkanı Taşkın: "Kamu Çalışanlarının Vergi Yükü Hafifletilmeli" Anadolu Sağlık Sen Başkanı Taşkın: "Kamu Çalışanlarının Vergi Yükü Hafifletilmeli"

"Devletimiz, milletimiz ve kurumlarımız her zaman Türkiye Kamu-Sen' in önceliği olmuştur. Dolayısıyla, kurumlarda ve iş kolundaki yetkili sendikaların görüşleri alınmadan, sadece belirli bir kesimin taleplerinin gündeme alınmasını kabul etmiyor ve doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyorum.

Ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında, servis hizmetlerinin kaldırılırken, zorunlu haller dışında fazla mesai yaptırılması yasaklanmışken, giyim yardımı kaldırılırken, lojmanlar ile ilgili düzenlemeye gidilirken, memurlarımız ve emeklilerimiz ekonomik darboğazda yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, bazı unvanlara yönelik olan ve maaşlarında artış sağlayacak olan bu düzenleme, DHMİ'deki çalışma barışını bozacak, iş verimini düşürecektir.

"Kanun teklifi tüm DHMİ çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmeli"

TBMM'ye sunulan bu kanun teklifinde yapılacak düzenlemeyle yanlıştan derhal dönülmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve söz konusu taslağın revize edilmesi için TBMM nezdinde görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Talebimiz, kanun teklifinin tüm DHMİ çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi yönündedir. Aksi halde Türkiye Kamu-Sen, bu yanlışın düzeltilmesi için her platformda mücadelesini sürdürecektir!"

Editör: Şule Coşkun